Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN KWIJTSCHELDING HUREN SPORTCLUBS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen verwacht in de loop van het jaar een uitkering te ontvangen ter compensatie van de gederfde huurinkomsten van sportclubs. Door het miljoenen tekort waarmee Vlaardingen kampt, in combinatie met het preventief toezicht door de Provincie, is kwijtschelding op voorhand niet te verwachten.

De gemeente neemt contact op met iedere sportvereniging die een gemeentelijke accommodatie huurt, zodra bekend is welk bedrag de gemeente van het ministerie krijgt. Als de hulp vanuit het Rijk te laat blijkt, kijkt de gemeente met verenigingen naar een individuele oplossing.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft onlangs een bedrag van 110 miljoen euro beschikbaar gesteld om de Nederlandse sportverenigingen te ondersteunen. Deze regeling vult andere landelijke ondersteuningsregelingen aan. Gemeentes krijgen van het ministerie 90 miljoen euro om de huur van sportaccommodaties kwijt te kunnen schelden voor de periode 1 maart tot 1 juni 2020. De overige 20 miljoen euro is voor sportverenigingen met een eigen accommodatie. Die kunnen een eenmalige compensatie van maximaal 2.500 euro per sportvereniging krijgen.

De gemeente informeert de sportverenigingen actief via onder meer nieuwsbrieven over de maatregelen en over de mogelijkheden tijdens deze lockdown. Ook hebben sportverenigingen intensief contact met de gemeentelijke accounthouders sport en/of de verenigingsondersteuner van Stichting Vlaardingen in Beweging.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *