Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN HUURBEVRIEZING SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een bevriezing van alle huren bij de Schiedamse woningcorporatie WoonPlus brengt een grote vernieuwings- en verbeteringsopgave in gevaar. Dat wordt de PvdA duidelijk gemaakt door het gemeentebestuur. De sociaaldemocraten dringen aan op een huurstop, maar burgemeester en wethouders zien meer in een persoonlijke aanpak wanneer huurders kampen met betalingsproblemen. Tot nu toe zou slechts sprake zijn van een hele lichte stijging bij Schuldhulpverlening.

Niet alle huurders van Woonplus worden (in dezelfde mate) getroffen door de crisis die het gevolg is van de lockdown waarin Nederland is gestort door het kabinet Rutte III. De PvdA krijgt van het stadsbestuur te horen: ‘Uiteraard is er zorg over positie van bijvoorbeeld ZZP’ers en mensen die werkzaam zijn in sectoren die door de crisis getroffen worden. Bewoners van sociale huurwoningen kunnen hierbij in een extra kwetsbare positie verkeren, maar Woonplus staat ook voor een grote vernieuwings- en verbeteringsopgave. Een generieke huurbewiezing heeft grote gevolgen voor de realisatie van deze opgave. Daarom is maatwerk noodzakelijk, voor individuele huurders of via bijvoorbeeld de gebruikelijke regelingen van Stroomopwaarts. Woonplus geeft in overleg aan dat zij dit maatwerk leveren.’

De jaarlijkse huurverhoging is onderwerp van gesprek in het bestuurlijk overleg, ook onder de
huidige omstandigheden.

In Schiedam zijn meerdere woningbouwcorporaties actief. Woonplus is veruit de grootste corporatie met ongeveer 12.000 woningen. Andere corporaties verhuren kleine aantallen woningen (van 24 tot 185 woningen). Woonplus is daarom de enige corporatie waarmee de gemeente prestatie afspraken maakt. Naast de corporaties telt Schiedam meer dan 2.000 particuliere verhuurders. Met deze verhuurders kunnen wettelijk gezien geen afspraken worden gemaakt over de huurprijsstijgingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *