Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN HARING EN BIERFEEST VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De terugkeer van het Haring- en Bierfeest staat niet in het Vlaardings  coalitieakkoord. Dat zegt fractievoorzitter Klaas Terpsta van de PvdA. Voor de verkiezingen had de SP dit nog groots op hun verkiezingsaffiches staan. Oppositiepartij VV2000/Leefbaar schampert. De partij spreekt van een gebroken verkiezingsbelofte van de SP. De socialisten wonnen de verkiezingen en zitten nu opnieuw in het stadsbestuur en zouden dus alle gelegenheid hebben gehad om hun wens voor het Haring en Bierfeest uit te onderhandelen.

Voormalig burgemeester Tjerk Bruinsma (PvdA) schrapte tien jaar geleden het Haring- en Bierfeest, omdat hij het te ordinair vond en verving het door het cultuurinhoudelijke Loggerfestival.

SP-lijsttrekker Arnout Hoekstra was van mening dat het tijd werd om dat besluit te herzien. Hoekstra wilde geen tekort doen aan de culturele aspecten van het huidige evenement, maar vond wel dat het feestelijker en uitbundiger kon. Dus minder shantykoren en wat meer ‘het dak er af’.

De SP is niet bereikbaar commentaar.