Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN HAAST MET HERINRICHTING STADSERFPLEIN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De herinrichting van het Stadserfplein in Schiedam-Oost heeft geen haast. De mogelijkheid tot herinrichting van het plein is afhankelijk van de invulling van de omliggende panden waaronder de lege bibliotheek, maar ook het stadskantoor, waarvoor het plan van een woontoren is geschrapt. Wanneer de inrichting van omliggende gebouwen duidelijk is, kan worden gestart met het vormen van ideeën voor de herinrichting van het plein.

Momenteel vindt nog een aantal onderzoeken plaats naar verschillende mogelijkheden voor de invulling of ontwikkeling van het Stadserfcomplex. Nadat het stadsbestuur een standpunt heeft ingenomen over de resultaten van de haalbaarheidsonderzoeken, wordt de gemeenteraad geïnformeerd en volgt er een voorstel. De onderzoeken omvatten varianten voor gebruik, inrichting en ontwikkeling van het Stadserfcomplex voor zowel de korte als de lange termijn.

Het streven is om het advies over deze onderzoeken tijdig gereed te hebben, zodat eventuele financiële consequenties kunnen worden meegewogen in de begroting 2021. De verwachting is dat bespreking in de gemeenteraad in de eerste helft van 2020 zal plaatsvinden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEEN HAAST MET HERINRICHTING STADSERFPLEIN SCHIEDAM-OOST

  1. Het stadserf is al jaren een ongezellig en grimmig plein .Gebruik de mooie pilaren om bloembakken op te hangen .In menige stad is dat gebeurt bv Breda super mooi en gelijk wat meer sfeer op het plein.Er zijn helemaal geen grote verbouwingen nodig wat groen doet wonderen .Er hangen en staan bloembakken op plekken waar het verwaarloosd is zonde .Dus mijn advies bloemen ,groen voor wat gezelligheid en de grimmige sfeer is verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *