Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEEN GRAVEN VERNIELD VLAARDINGER-AMBACHT’

VLAARDINGEN- Er zijn op begraafplaats Emaus in Vlaardinger-Ambacht geen graven vernield door vandalen. De gemeente heeft geconstateerd dat in ieder geval bij één van de grafmonumenten geen sprake is van beschadigingen. Bij de andere twee grafmonumenten lijkt er sprake te zijn van beschadigingen door andere oorzaken dan door vernieling. Dat alles krijgt de PvdA te horen in antwoord op raadsvragen over de situatie op de begraafplaats.

Op dinsdag 19 januari las de PvdA fractie op Facebook het bericht over vandalen die huis zouden hebben gehouden op Emaus. De partij wil cameratoezicht bij de graven. De gemeente vindt dat niet nodig. Het zou niet doelmatig en niet nodig zijn om op elke hoek een camera te plaatsen en of meer toezicht en handhaving in te zetten.

Op de begraafplaats in Ambacht is niet altijd een beheerder aanwezig. Overdag zijn er medewerkers bezig met het onderhoud of de begeleiding bij een begrafenis. In het weekend is er geen beheerder.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “‘GEEN GRAVEN VERNIELD VLAARDINGER-AMBACHT’

  1. Dit waren archeologen. Wat er ontbreekt op de graven ligt nu in musea in verre landen. Eeuwenlang heeft West Europa hierin het goede voorbeeld gegeven.

  2. Hans, kunnen het algemeen met elkaar vinden op sommige punten over andere kunnen we lekker bomen.
    Maar om het over grafplunderingen te hebben in het verleden door verre voorouders (niet de mijne en ook vrij zeker niet van deze overledenen) en een vergelijking met vernielingen van graven in 2021, gaat mij te ver. Met dit commentaar doe je veel nabestaanden pijn. En de overledenen kunnen zich niet verdedigen.
    Persoonlijk denk ik dat de ‘slachtoffers’ van het verleden de waarde van hun schatten al in een meerdere veelvoud hebben teruggehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *