WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN ‘GRATIS’ ENERGIEZUINIG WITGOED VOOR MINIMA SCHIEDAM

SCHIEDAM- Binnen het huidige armoedebeleid van de gemeente Schiedam is geen ruimte voor het plan van het GroenLinks-raadslid Serkan Kilickaya om oud witgoed bij minima te vervangen door een nieuw energiezuinig apparaat. ‘Het invoeren van een witgoedregeling betekent dat andere armoederegelingen zullen stoppen’, laten burgemeester en wethouders weten aan Kilickaya.

De gemeente helpt bewoners nu met de inzet van energieklussers die energiebesparende maatregelen aanbrengen in woningen. Daarnaast geeft de gemeente advies op maat om de energierekening te verlagen en voeren ze campagne om zoveel mogelijk bewoners in energiearmoede te bereiken.

De fors gestegen energietarieven zijn het directe gevolg van  het klimaatakkoord: maatregelen om in 2030 49% minder broeikasgassen uit te stoten dan in 1990. Het kabinet wil zoveel mogelijk gebruik gaan maken van zon en wind om energie te winnen. Het andere deel zal aangevuld worden met waterstof of andere bronnen. Daarnaast zijn de boycot van Russische gas, het dichtdraaien van de Groningse gaskraan en het taboe op kernenergie belangrijke factoren. Allemaal beleid waar GroenLinks zich hard voor maakt.

1 reactie op “GEEN ‘GRATIS’ ENERGIEZUINIG WITGOED VOOR MINIMA SCHIEDAM

  1. Best schijnheilig om lapmiddeltjes op kosten van de belastingbetalers te willen voor de problemen die je zelf hebt veroorzaakt. Zo klaar met dat GroenLins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *