Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN GEOTHERMIE WOONTORENS SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Er is een streep gehaald door het plan voor toepassing van geothermie bij de twee nog te bouwen woontorens aan de rand van de voormalige slachthuisbuurt in Schiedam-West. In een eerdere presentatie was door de gemeente Schiedam aangekondigd dat er een GEO rapport zou verschijnen. Dit rapport blijkt niet voor handen, omdat geothermie in Schiedam nog niet wordt toegepast. Het project wordt wel gasloos uitgevoerd en door middel van toepassing van warmtepompen en zonnepanelen wordt gestreefd naar ‘minimalisatie van de CO2 footprint’.

Bij geothermie wordt energie gewonnen door gebruik te maken van het temperatuurverschil tussen het aardoppervlak en diep in de aarde gelegen warmtereservoirs. Bij ondiepe projecten en lage temperatuur gaat het om aardwarmte.

Het plan is om twee woontorens met commerciële ruimten op de begane grond te bouwen op de locatie Toernooiveld. Dit betreft het onbebouwd gedeelte, gelegen tussen de Pieter Loopuytstraat en de Vlaardingerdijk. Voor deze locatie liggen, sinds de sloop van de slachthuisbuurt aan het begin van deze eeuw, plannen voor hoogbouw.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “GEEN GEOTHERMIE WOONTORENS SCHIEDAM-WEST

  1. 21e eeuws Brutalisme.

    Sfeervol post-apocalyptisch woongenot temidden van de (kuch) dagelijkse verkeersopstoppingen.

    De Gemeente eist ‘minimalisatie van de CO2 footprint.’ Gedurfd hoor, om die visie midden in verkeersknooppunt Vijfsluizen te willen realiseren.

    Geeft vertrouwen in de toekomst. Dank daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *