Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN GEMEENTELIJKE TOETSING GEBRUIK ZORGWONINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er vindt in Schiedam geen toetsing plaats door de gemeente van zorgwoningen op basis van rechtmatig gebruik. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. De bevoegdheid om te toetsen ligt bij de woningbouwcorporatie of bij de zorgaanbieders. Bijvoorbeeld voor aanleunwoningen bij Frankeland: deze worden verhuurd door Woonplus, maar de Frankelandgroep draagt de kandidaten voor op basis van hun zorgbehoeften.

De gemeenteraad is voor het zomerreces geïnformeerd over het tekort aan zorgwoningen.

De krapte aan zorgwoningen wordt de komende jaren niet minder, want voor de verplichte huisvesting van vluchtelingen kijkt de gemeente Schiedam vooral naar kleine woningen (2 kamers). Kleine woningen in Schiedam zijn meestal een seniorenwoning. In combinatie met zorg is sprake van een grote wachtlijst voor dit type woningen (Bron: Plan van aanpak huisvesting vluchtelingen Schiedam). Tegelijk hebben vluchtelingen in Schiedam een urgentiestatus waaraan een raadsmeerderheid niet wenst te tornen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “GEEN GEMEENTELIJKE TOETSING GEBRUIK ZORGWONINGEN SCHIEDAM

  1. Het zal wel komen doordat de beperkte hersencellen van de gemeenteraadsleden zijn aangetast door corona, maar welke idioot verzint het om 55+ woningen in te gaan zetten als opvangkampen voor asielzoekers, echt geniaal. Komende jaren chronisch tekort aan 55+ woningen door toename ouderen, nee gemeente Schiedam gaat het beperkte aanbod nog kleiner maken. Is het de bedoeling da er een naamsverandering plaats gaat vinden van gemeente Schiedam naar onafhankelijk Asielland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *