Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN FLITSPAAL OP SCHIEDAMSEWEG VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- Op de Schiedamseweg in Vlaardingen-Oost komt geen flitspaal en worden de drempels niet verhoogd. GroenLinks heeft naar de mogelijkheden geïnformeerd bij het stadsbestuur. Wel ligt er een plan om een maximumsnelheid van 30 km/h in te voeren voor een deel van de weg. Daarmee wordt door de gemeente gereageerd op de 2 % van het autoverkeer dat op de Schiedamseweg de maximum snelheid ernstig overschrijdt.

Het plaatsen van een flitspaal is alleen mogelijk als voldaan wordt aan de criteria van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM geeft daarbij prioriteit aan ongeluklocaties en kijkt naar het aantal auto’s dat de maximumsnelheid overschrijdt. De betreffende wegen in de Oostwijk komen op basis van deze criteria niet in aanmerking voor een flitspaal.

Het realiseren van hogere verkeersdrempels is niet wenselijk in verband met trillingshinder en de effecten op overig verkeer, met name het openbaar vervoer.

In het Actieplan Mobiliteit is wel aangegeven dat het westelijke deel van de Schiedamseweg bij voorkeur een maximumsnelheid van 30 km/h krijgt om op die manier het verblijfsklimaat te verbeteren. In de Mobiliteitsagenda die momenteel wordt opgesteld, wordt duidelijk in hoeverre deze ambitie binnen enkele jaren haalbaar is, ook gelet op de financiën. Verder kijkt de gemeente of kleinere ingrepen mogelijk zijn die bijdragen aan de verkeersveiligheid, zoals het wijzigen van de markeringen of het verbreden van fietspaden.

Op basis van klachten van de omwonenden worden eerst snelheidsinformatiedisplays (zogenaamde ‘smiley’s’) geplaatst op de wegen waar overlast wordt ervaren. Deze verplaatsbare displays herinneren de automobilist aan hun snelheid en verzamelen snelheidsdata. Daarnaast voert de gemeente gedetailleerde snelheidsmetingen uit met wegkantradars. Als uit data naar voren komt dat op een weg te hard wordt gereden, wordt de politie gevraagd om te handhaven. Zo heeft de politie de afgelopen tijd verschillende handhavingsacties uitgevoerd op wegen in de Rivierzone, Westwijk, Centrum en Holy-Zuid. Met de politie wordt ook overlegd over mogelijke handhavingsacties in de Oostwijk.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEEN FLITSPAAL OP SCHIEDAMSEWEG VLAARDINGEN-OOST

  1. Kan dit dan ook minimaal gaan gelden voor de wegen in holy noord waar vreselijk hard wordt gescheurd door auto,s en motoren.
    Kopenhagenlaan, amsterdamlaan, utrechtlaan, parijslaan enz.
    Eventueel drempels zou al een hele oplossing zijn samen met 30 km wegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *