Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN EXTRA VERKEERSMAATREGELEN KRUISING SCHIEDAM-KETHEL

SCHIEDAM- Er komen geen extra maatregelen om de subjectieve onveiligheid te verlagen van de kruising Zwaluwlaan met de Schiedamseweg in Kethel. Vanuit de wijk wordt met name gevraagd om automobilisten op de Zwaluwlaan (extra) te attenderen op scholieren die op de fiets vanaf de Schiedamseweg de Zwaluwlaan oversteken. De gemeente Schiedam stelt vast dat op het kruispunt in de afgelopen 4 jaar één ongeluk  zonder letsel heeft plaatsgevonden.

In de huidige situatie wordt autoverkeer op de Zwaluwlaan door vier boven borden boven de weg al geattendeerd op de voetgangersoversteekplaatsen op het kruispunt. Het is daardoor voor het autoverkeer al duidelijk dat hier voorzichtig gereden moet worden, vindt de gemeente. Op de Schiedamseweg zijn stopborden en -strepen aanwezig. De snelheid van het fiets- en autoverkeer vanaf de Schiedamseweg wordt ook door drempels afgeremd bij nadering van het kruispunt. Op de Zwaluwlaan geldt een maximumsnelheid van 50km. Uit meerdere snelheidsmetingen blijkt dat het verkeer zich hier goed aan houdt. Het aanbrengen van extra borden zal de weggebruiker eerder afleiden van de daadwerkelijke verkeerssituatie ter plaatse. De verkeersveiligheid zal daarmee niet verbeteren.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *