Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN EXTRA TOEZICHT NACHTELIJK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De LichtBlauwe Brigade gaat ’s nachts geen extra rondes lopen door het centrum van Vlaardingen. De lokale partij ONS heeft hier op aangedrongen, maar het stadsbestuur van Vlaardingen vindt nachtelijke surveillance een primaire taak van de politie.

ONS: ' Eerder al, in november, weigerde de burgemeester de Lichtblauwe Brigade 's nachts in te zetten'.
ONS: ‘ Eerder al, in november, weigerde de burgemeester de Lichtblauwe Brigade ‘s nachts in te zetten’.

ONS wil Toezicht en Handhaving inzetten in de strijd tegen het aantal inbraken in het centrum. Volgens de partij zijn in de eerste zes maanden van dit jaar in het centrum al evenveel inbraken gepleegd als over heel 2014. Het college schermt met cijfers waaruit dat niet blijkt. In het eerste half jaar zouden zeven aangiftes van inbraken zijn gedaan bij de politie. Over het jaar 2014 waren er elf aangiftes, aldus het college.

Het stadsbestuur laat weten dat incidenteel, in overleg en in samenwerking met de politie, al handhavers van Toezicht en Handhaving worden ingezet in de nachtelijke uren. Dit gebeurt bij het Donkere dagen Offensief, focusaanpak inbraken, overnachtende vrachtwagenchauffeurs en zo nodig op andere momenten, zoals de recentelijk autobranden. Incidenteel gebeurt dit ook in het centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *