Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN DAKPANNEN MET ZONNECELLEN OP OUDE GYMZAAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er mogen perse geen dakpannen met ingebouwde zonnecellen worden gelegd op het dak van de voormalige Comeniusgymzaal aan de Kloosteplaats in Schiedam. Dit tot ongenoegen van het De Groot Fonds, dat de gymzaal heeft aangekocht om er een sociaal restaurant in te vestigen. De commissie welstand en monumenten vindt dat de dakpannen met zonnecellen teveel afwijken van de oorspronkelijke dakpannen. Het stadsbestuur onderschrijft het advies van de commissie.

Het De Groot Fonds betreurt het standpunt. Zij menen dat het advies enkel berust op de weging van het historische belang, terwijl ook andere belangen zoals de duurzaamheidsambities uit het Collegeprogramma 2018 – 2022 meegenomen dienen worden in de overwegingen en het uiteindelijke advies. Niet voor niets is daarin letterlijk opgenomen dat “We maken specifiek beleid voor duurzaamheid in beschermde monumenten en maken pilots mogelijk, bijvoorbeeld bij de Grote of Sint Janskerk”. Waarom zou de voormalige gymzaal niet een mooie pilot kunnen zijn voor deze prachtige duurzame toepassing van uw eigen beleid.

Het de Groot Fonds heeft het pand gekocht met een opgave voor onder andere verduurzaming en restauratie en neemt alle kosten voor haar rekening. Die verduurzaming gaat verder dan ‘alleen’ isolatie en deze ambitieuze doelstelling willen ze graag waar (kunnen) maken.

Er wordt nu een beroep gedaan op de gemeenteraad in de hoop met de gymzaal in aanmerking te komen voor het proefproject (pilot) voor duurzaamheid in monumenten, zodat de dakpannen met geïntegreerde zonnecellen wel mogen worden geplaatst.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEEN DAKPANNEN MET ZONNECELLEN OP OUDE GYMZAAL SCHIEDAM

  1. Ook ik ben het niet eens met de beslissing !! Wij mogen ook geen zonnepanelen omdat we in een zogenaamd monumentaal pand wonen en voor het aangezicht storend zou zijn .Maar onze buurman mag zijn pand WEL
    verwaarlozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *