Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN CENT VOOR ANTI-DISCRIMINATIEAMBTENAAR VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er komt bij de gemeente Vlaardingen geen aparte beleidsmedewerker voor anti-discriminatie- en diversiteitsbeleid. Dat wordt raadslid Salin Akça (fractie Akça) duidelijk gemaakt door wethouder Jacky Silos (CDA) tijdens de raadscommissie van donderdagavond. Akça ziet mogelijkheden om een antidiscriminatieambtenaar aan te stellen, maar de wethouder wijst op het miljoenentekort van de gemeente (Vlaardingen werkt met een herstelplan om een tekort van 24,1 euro weg te werken). Het discriminatiemeldpunt moet volstaan.

Akça: “We hebben 16 maart een extra raadsvergadering gehad over het reorganisatieplan van de gemeentelijke organisatie. Daaruit blijkt dat er een besparing is van 74.000 euro per jaar. Ik ben benieuwd of we dit bedrag kunnen toepassen hiervoor?”

Nee, vindt de wethouder. Silos: “Die 74.000 euro is in theorie in te zetten, natuurlijk, maar we hebben als gemeente Vlaardingen wel gekozen voor een herstelplan met de focus op bepaalde onderdelen. Je kan er nu natuurlijk iets aan toevoegen, maar dat zal vanuit het college niet de insteek zijn. Verder is het natuurlijk altijd aan de raad om met het budget te doen wat ze daarmee willen doen, maar wij blijven wel staan achter het idee dat met het herstelplan we ons financieel toekomstbestendig gaan maken en dus niet nu er nieuwe focuspunten bij gaan halen.”

Ook ziet Akça geen duidelijk anti-discriminatiebeleid bij de gemeente. Akça: “Er staat ook dat er geen discriminatie- en diversiteitsbeleid is in de gemeente, maar wel een inburgeringsbeleid. Ik wil graag weten wat de relatie is tussen discriminatie- en inburgeringsbeleid?”

Silos: “We hebben natuurlijk wel gewoon het meldpunt discriminatie in de gemeente en dat zou je eventueel als een soort van beleid kunnen zien, maar het inburgeringsbeleid gaat echt over mensen die nieuw binnenkomen uit een ander land en die moeten gaan leren hoe het is om te functioneren in de Nederlandse samenleving.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEEN CENT VOOR ANTI-DISCRIMINATIEAMBTENAAR VLAARDINGEN

  1. Wel geld voor alle andersoortige ambtenaren, maar niet voor een anti-discriminatie ambtenaar.
    Dat is discriminatie.
    Als ik Salin Akca was, zou ik gaan demonstreren met een protestbord en een vlaggetje op het Liesveld. Ook zou ze Bij1 en Denk moeten inlichten over deze beslissing van de gemeente Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *