Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN CENT VERHAALD OP VUURWERKVANDALEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Er is nog geen cent verhaald op de negen minderjarige vandalen die begin deze maand met vuurwerk schade hebben aangericht aan de Merellaan en omgeving in Maassluis. Eerder heeft burgemeester Edo Haan (PvdA) aangekondigd vuurwerkschade op daders te zullen verhalen, maar nu naar de stand van zaken wordt geïnformeerd, vanuit de gemeenteraad, probeert de burgervader directe vragen te ontwijken.

Jan van den Hoek (Forum voor Maassluis): “Op 11 november is er door 9 jongeren een delict gepleegd met vuurwerk. Een Dixie wordt volledig opgeblazen. In het tunneltje aan de Merellaan werd een bom gemaakt van vuurwerk met een fles terpentine eraan. Nou is er in het verleden aangegeven dat als er schade wordt gemaakt door vuurwerk, de daders of hun ouders aansprakelijk zouden worden gesteld. Dus hoeveel bedraagt de schade totaal en is deze door u verhaald op deze 9 vandalen? Of laat u het als een lachertje aan bureau HALT over en draaien de burgers op voor de schade?”

De burgemeester kan dat laatste niet ontkennen. Haan: “Het ging om een groep in de leeftijd van 12 tot 14 jaar. Alle jongens zijn inmiddels met hun ouders op het bureau van politie geweest. Ze hebben bekend en allemaal hebben ze een verwijzing naar HALT gekregen.”

Voor Jurre van de Merwe, fractievoorzitter van Leefbaar Maessluys, is dit antwoord onvoldoende. Van de Merwe: “Er werd gevraagd, worden de kosten dan ook verhaald op deze personen? Ik ga er wel vanuit, maar kunt u dat dan toelichten?”

Haan: “Ja, dat zal ik navragen. Voor zover mij bekend is dat nog niet gebeurd.”

Het vuurwerkteam van de politie heeft het onderzoek naar het vuurwerk op zich genomen. Zij hebben bij één van de jongens in de woning nitraten aangetroffen. Daarvoor heeft de minderjarige een bekeuring ontvangen.

3 reacties op “GEEN CENT VERHAALD OP VUURWERKVANDALEN MAASSLUIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *