WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEEN CENT NAAR RACISMEBESTRIJDING SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Geen extra geld naar zaken als de bestrijding van vermeende discriminatie en racisme in Schiedam, maar het mes in subsidies en wijkbudgetten. Daarvoor pleit de nummer twee van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS), raadslid Jan Meesters, in aanloop naar het vaststellen van de gemeentelijke begroting, waarvoor de gemeenteraad, aan het eind van de middag, bij elkaar komt.

Het stadsbestuur benoemt in de begroting vier speerpunten, omdat hier vanuit de stad om zou zijn gevraagd (aanpak armoede, versnelling woningbouw, een schonere stad en de bestrijding van discriminatie en racisme), maar de extra kosten zijn voor LOS een probleem.

Jan Meesters (LOS): “Ruim 1,1 miljoen is er in de begroting voor volgend jaar opgenomen voor de vier speerpunten. De financiering daarvan komt uit de algemene middelenpot. Dat is dus het spaargeld van alle Schiedammers. Wij noemen dit potverteren. LOS vindt het wederom een gemiste kans dat er in de begroting geen ruimte is vrijgemaakt voor werkelijke verbetering, van bijvoorbeeld; de kwaliteit van fiets- en wandelpaden, de stimulering van het watertoerisme, de verbetering van de veiligheidsbeleving in een aantal wijken in de stad. Tenslotte, maar zeker niet als laatste, het stimuleren van alternatieve brandstoffen, waaronder waterstof, geotermi, zonne-energie en aardwarmte. Wij horen graag van het college waarom er aan deze belangrijke onderwerpen niet meer aandacht is besteed in de begroting.”

“De noodzakelijke financiële ruimte hiervoor kan, naar ons idee, gevonden worden in het snoeien op subsidies en wijkbudgetten. In de huidige periode waarin de gemeente noodgedwongen extra moet letten op haar eigen uitgaven en financiële positie is er naar onze mening geen plaats voor onnodige speerpuntprojecten. Dat geld kan beter besteed worden aan investeringen in veiligheid, energiebesparing en warmtetransitie.”

4 reacties op “‘GEEN CENT NAAR RACISMEBESTRIJDING SCHIEDAM’

  1. Discriminatie en racisme kun je niet met geld bestrijden. Dat zit in de koppen van tokkies. Dat krijg je er met geld niet uit. En waarom moet watertoerisme gestimuleerd worden? En dan nog uit gemeenschapsgeld?

  2. Racimebestrijding is goedgeld naar kwaadgeld gooien. ? We moeten keihard werken voor de belasting en in de praktijk gooit de overheid het naar clubjes die hun eigen werkterrein bepalen. Racisme? Jazeker! Kijk eens wie 9 van de 10 keer het slachtoffer zijn van criminaliteit en uit welke categorie de daders veelal komen??. En kijk eens wat ze allemaal durven uitkramen bij hun arrestatie.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *