Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN CENT NAAR PROMOTIE SCHIEDAM BIJ SONGFESTIVAL

SCHIEDAM- Wethouder Marcel Bregman (D66) gaat geen geld vrijmaken voor activiteiten in Schiedam rond het Eurovisie songfestival dat volgend jaar wordt georganiseerd in Rotterdam. De fractie van Denk heeft naar de mogelijkheden en kansen voor Schiedam geïnformeerd. Volgens commissielid Jane Ortet (Denk) zijn er volop mogelijkheden voor Schiedam. De wethouder beaamt dat, maar vindt het geen taak voor de gemeente.

Ortet:”Hotels zullen geheid overvol raken en op het gebied van citymarketing is er veel te halen. Bezoekers van het festival kunnen bijvoorbeeld via een culturele randprogrammering en uitstapjes verleid worden om Schiedam te bezoeken en lokale ondernemers kunnen daar volop van meeprofiteren. ”

Bregman: “ Wij geven signalen af dat we het belangrijk vinden. Dat weet Centrummanagement ook, dat weten onze culturele partners en het is ook op de agenda geweest van de Stichting Stadspromotie, maar daar moet het wel even een beetje blijven, want ik weet niet goed of wij als gemeente nu een hele actieve rol zouden moeten pakken.”

Inmiddels zijn er wel plannen voor stadspromotie in filmpjes bij het festival. Bregman: “We hebben in MRDH verband afgesproken dat we hierin samen optrekken. Alle gemeenten zijn gesprekspartner van Rotterdam. En dat er dan niet voor betaald hoeft te worden, maar dat natuurlijk wel ter promotie van een van de omliggende gemeenten zou kunnen gelden.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *