Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN CENT EXTRA VOOR VERKEERSVEILIGHEID SCHOLEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er gaat geen cent vanuit de parkeerinkomsten naar het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom scholen en zorginstellingen in Vlaardingen. Dat benadrukt wethouder Bart Bikkers (VVD) wanneer CDA-fractievoorzitter Corné Venema hier naar informeert. Bikkers: “Het is helaas niet mogelijk om dat geld vanuit de parkeerinkomsten te besteden aan mobiliteit, omdat we gewoon het geld hard nodig hebben. Dat is wat het is.” Geld wat overblijft uit de parkeeropbrengsten gaat naar de algemene reserve, om eventuele gaten in de begroting te dichten. Ook gaat er geen geld meer vanuit de parkeeropbrengsten naar evenementen.

In het coalitieakkoord is eerder afgesproken dat 200.000 euro plus eventuele meeropbrengsten van de inkomsten parkeren zou worden besteed aan mobiliteit, waarbij de focus zou worden gelegd op verkeersveiligheid rond onderwijs- en zorgcomplexen.

Afgelopen zomer kreeg de PvdA al te horen dat plannen voor de doorstroming van verkeersonveilige situaties bij scholen en zorginstellingen ‘kansarm’ zijn. De maatregelen voldoen niet aan de twee toetsingscriteria van de Provincie, onuitstelbaar en onvermijdbaarheid.

Bikkers: “Uiteraard blijven wij monitoren en daar waar hele urgente situaties ontstaan is er gewoon budget om een aantal dingen te doen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *