Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN BOETE BIJ FRAUDE ‘GRATIS OV’ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Om misbruik van het ‘gratis openbaar vervoer’ voor minima in Schiedam tegen te gaan belooft het college dat actief zal worden gecontroleerd, maar fraudeurs krijgen geen naheffing of een boete. Dat zou stuiten op te veel praktische bezwaren. De te nemen maatregelen en de kosten zouden niet opwegen tegen de naheffing en de eventueel op te leggen boete. Zeker in die gevallen waar betrokkenen zijn verhuisd naar een andere gemeente.

Schiedam heeft  onderzoeksbureau Mobycon onderzoek laten doen naar het vrij reizen voor minima. Zij hebben zaken in beeld gebracht op het gebied van behoeften, doelgroepen en kosten. Ook hebben zij gekeken naar andere gemeenten met gratis openbaar vervoer. Het onderzoek van Mobicon heeft als basis gediend voor het verdere traject.
Schiedam heeft onderzoeksbureau Mobycon onderzoek laten doen naar het vrij reizen voor minima. Zij hebben zaken in beeld gebracht op het gebied van behoeften, doelgroepen en kosten. Ook hebben zij gekeken naar andere gemeenten met gratis openbaar vervoer. Het onderzoek van Mobicon heeft als basis gediend voor het verdere traject.

Organisaties als de voedselbanken, Humanitas en de wijkcentra zullen de minima in Schiedam de komende weken gaan wijzen op de nieuwe regeling voor ‘gratis openbaar vervoer’ die de Jeneverstad vanaf juli invoert. Ook worden Schiedammers met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm via TV, kranten en nieuwe media, geïnformeerd over het voor hen bedoelde vrij reizen.

Naar verwachting zullen 5.034 mensen in Schiedam gebruik gaan maken van de regeling die loopt tot 1 april 2018. Dat is 60% van de totale doelgroep.

De gemeente Schiedam heeft met de RET een vast bedrag afgesproken voor de regeling. Dit bedrag is achteraf niet bij te stellen in geval van meer of minder gebruik. Wel is na intensieve onderhandelingen met de RET een korting van 50% bedongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *