Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN BEZWAAR MOGELIJK TEGEN SLOOP EN NIEUWBOUW FRANKELAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is geen mogelijkheid tot het maken van bezwaar tegen de aangekondigde sloop van de het voormalige Bowling & Partycentrum de Walvis en het Shell tankstation aan de Nieuwe Haven. De gemeente heeft deze week een melding sloop ontvangen voor activiteiten waarvoor geen vergunningplicht geldt.

Na de sloop wil de Frankelandgroep hier woningen bouwen voor senioren met zorgvoorzieningen zoals een nieuwe fysioruimte. Het gaat om uitbreiding van het huidige complex van Frankeland.

De beoogde uitbreiding van het zorgcomplex wordt 76 cm hoger dan volgens de regels is toegestaan. Dat blijkt uit het Voorontwerp bestemmingsplan Havenveste (locatie Frankeland). Uit onderzoek zou zijn gebleken dat dit geen nadelig effect heeft op de windvang van molen De Walvisch. Aan de Provincie is gevraagd daarom af te wijken van de provinciale regels met betrekking tot de zogenaamde molenbiotoop.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “GEEN BEZWAAR MOGELIJK TEGEN SLOOP EN NIEUWBOUW FRANKELAND SCHIEDAM

 1. Gelukkig deze keer geen ellenlange discussies over 75 cm. Bouwen die woningen. Op deze manier komen er vele, vaak te grote woningen, vrij voor (vrijwillige) doorstroming voor jonge Schiedammerts met gezin.
  Hopelijk worden de nieuwe woningen niet toegewezen aan “vriendjes en vriendinnetjes” van ene meneer de Koning en consorten. Zoals in het verleden met Havenbogen (woon-min) tijdens een achterkamertjes samenwerkingsverband met Frankeland gebeurde.
  Trouwens circuleert er een heel leuk filmpje op Facebook over patiënten en personeel die zonder mondmasker en handschoenen sneeuwballen naar elkaar gooien, binnen de 1.5 meter veilige afstand. Het verbaast mij ten zeerste dat dit gebeurd.
  Als ik mijn schoonmoeder op ga zoeken zonder mondmasker ben ik volgens dezelfde meneer de Koning een crimineel.
  Dit verkondigd hij persoonlijk op stads tv.

 2. een goeie zaak, er moet volop gebouwd kunnen worden voor doelgroepen zoals de zorgsector.
  verder mogen we trots zijn op frankeland!
  (niet op azijnpissers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *