Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN BEWIJS ‘ZEER SLECHTE’ LUCHTKWALITEIT MAASSLUIS

MAASSLUIS- De eenmansfractie van GroenLinks (GL) in de Maassluise gemeenteraad is er niet in geslaagd het Schone Lucht Akkoord (SLA) door de gemeente te laten tekenen. Volgens Raoul Kleijwegt (GL) is het SLA noodzakelijk, omdat de luchtkwaliteit in Maassluis ‘zeer slecht’ zou zijn. Ton Luijendijk (VSP) en Dick Snoeck (VVD) vragen om hard bewijs. Kleijwegt komt niet verder dan waarnemingen door inwoners.

Kleijwegt (GL): “Er zijn mensen die het meten, bij hun eigen huis. Bijvoorbeeld bij de Laan 1940-1945. En dan zie je toch dat de kwaliteit niet goed is.”

Luijendijk (VSP): “Ik hecht er aan dat we ons baseren op feitelijke rapporten en dergelijken. Wij hebben ook wat navraag gedaan en gekeken op internet. De meetrapporten die wij tegenkomen die hebben inderdaad op sommige punten matige of toch mindere kwaliteit, maar de kwalificatie ‘erg slecht’ komt nergens in officiële rapporten voor. Ik denk dus ook dat we niet zomaar met dit soort begrippen moeten strooien.”

Snoeck (VVD): “Ik sluit mij volledig aan bij de heer Luijendijk. Echt in alle signalen die we zien, in alle internetfora waar we onze luchtkwaliteit kunnen toetsen, wordt nergens gesproken over ‘slecht’, of zo u het zelf noemt ‘zeer slecht’.

Ook D66 neemt – voorlopig – afstand van GroenLinks. Jesse de Jong (D66): “Wij hebben schriftelijke vragen gesteld over hetzelfde Schone Lucht Akkoord. Dat duidt erop dat wij aan hetzelfde principe werken, maar om het direct te onderschrijven, zonder te weten wat de effecten voor Maassluis zullen zijn van dit akkoord…”

Minister Stientje van Veldhoven (D66) heeft vorige maand, samen met zesenveertig gemeenten en provincies, het SLA ondertekend. Het akkoord bevat een pakket aan maatregelen om de lucht in Nederland ‘schoner en gezonder’ te maken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *