Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN BEWIJS BESTRIJDINGSMIDDELEN WESTLAND IN WATER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er kan niet gezegd worden of en waar bestrijdingsmiddelen in de Vlaardingse wateren aanwezig zijn. Dat is wat GroenLinks van het stadsbestuur te horen krijgt in antwoord op schriftelijke vragen. Volgens de partij geeft het Hoogheemraadschap van Delfland aan dat de oorzaak van de vervuiling met bestrijdingsmiddelen voor een groot deel ligt bij de glastuinbouw in het Westland. Onder meer door lekkages en illegale lozingen.

In het oppervlaktewater in de regio Delfland worden zeker bestrijdingsmiddelen waargenomen. Het Hoogheemraadschap van Delfland voert ook waterkwaliteitsmetingen uit in Vlaardingen, maar onderzoekt deze niet op bestrijdingsmiddelen. Het is om deze reden niet mogelijk om uitspraken te doen over de aanwezigheid, samenstelling en herkomst van bestrijdingsmiddelen in de Vlaardingervaart.

Volgens de waterkwaliteitskaart van het hoogheemraadschap worden bestrijdingsmiddelen op meerdere locaties in het beheersgebied van Delfland waargenomen. Hoewel de waterkwaliteit de afgelopen jaren is verbeterd, stelt het Hoogheemraadschap in haar waterkwaliteitsrapportage 2021 dat deze verbetering stagneert.

Het gemeentebestuur van Vlaardingen blijft in de gesprekken met het hoogheemraadschap het belang van schoon en gezond water benadrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *