WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN BETAALD PARKEREN SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- De inwoners van Schiedam-West hebben zich via de draagvlakmeting in meerderheid uitgesproken tegen het invoeren van betaald en vergunninghoudersparkeren in hun wijk.

De benodigde drempel voor een geldige meting is ruimschoots gehaald. Voor heel West was de respons 54,3%. Hiermee wordt voldaan aan de minimumvereiste van 30%. In de afzonderlijke deelgebieden is overal een respons van 50% of meer behaald. In geen van de deelgebieden is een meerderheid voor de invoering van betaald en vergunninghoudersparkeren. Van het totaal aantal respondenten is 61,2% tegen invoering. Het resultaat van de meting is per deelgebied bepaald.

In de Fabribuurt, Frankenland, Liduinabuurt, Schrijvers- en Schildersbuurt en in het Haverschmidtkwartier zijn relatief de meeste respondenten die in betaald parkeren een middel zien om de parkeerproblematiek te verlichten. In de andere buurten is het draagvlak hiervoor beduidend minder. Dit beeld sluit aan bij de mate van parkeerdruk in de deelgebieden.

Het criterium voor het invoeren van betaald en vergunninghoudersparkeren in een buurt is dat meer dan 50% van de deelnemers voor zou moeten stemmen. Dat is in geen van de gebieden het geval. De conclusie is daarom dat op basis van dit resultaat geen betaald parkeren wordt ingevoerd in Schiedam-West.

Voor dit jaar zijn ook draagvlakmetingen gepland in de Gorzen (tussen februari en juli 2023) en in de Nolensbuurt ten zuiden van de Burgemeester Honnerlage Gretelaan in Nieuwland (juni- oktober 2023).

4 reacties op “GEEN BETAALD PARKEREN SCHIEDAM-WEST

  1. De meeste respondenten uit bijvoorbeeld de Fabribuurt, Liduïnabuurt e.d. zijn waarschijnlijk de mensen met meerdere auto’s en busjes die ervoor zorgen dat een gewoon gezinnetje zijn autootje ’s avonds niet in de buurt van zijn huis kan parkeren.

  2. Prima uitkomst. Alles is hier al duur genoeg; parkeren hoort gewoon gratis te zijn.
    In plaats van alles vol te bouwen en tegelijkertijd parkeerplaatsen weg te halen kan Schiedam beter meer parkeerplaatsen aanleggen en voor bedrijfsauto’s plaatsen aanleggen buiten de wijken.

    Maar goed, dit zal waarschijnlijk wel tijdelijk uitstel zijn. Dit linkse anti-auto bestuur zal koste wat het kost het betaald parkeren wel door de strotjes gaan duwen.

    1. Een bedrijfsauto buiten de wijk parkeren staat gelijk aan het weggeven van je gereedschap Aafje, zet je busje buiten het zicht en de volgende dag liggen je spullen in Polen.

  3. De WEF vlag wappert openlijk boven de stad. Wordt Schiedam een 15-minuten stad? Zoals gezegd gaan ze dan particulier autobezit verbieden. Dus eindelijk EINDELIJK geen gezeur meer over het gebrek aan parkeerplaatsen terwijl de wereld vergaat ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *