Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEEN BEHOEFTEONDERZOEK WOONWAGENBEWONERS VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Er is wel degelijk een behoefteonderzoek gedaan naar de wensen van woonwagenbewoners in Vlaardingen, zo beweert het gemeentebestuur. De gemeente heeft via de gemeentelijke ombudsman een klacht ontvangen over het woonwagenbeleid. Deze klacht was vooral gericht op de wijze waarop de gemeente haar beleid uitvoert. De gemeente heeft inhoudelijk op de ingekomen klacht gereageerd en haar standpunt toegelicht.

Op het woonwagenkamp aan de rand van Vlaardingen-Holy mag één nieuwe woonwagen worden gebouwd. De gemeente heeft daarvoor de benodigde vergunning afgegeven. Een familie op kamp aan de Holyweg heeft eerder bij de gemeenteraad verzocht om twéé standplaatsen.

Sinds 2014 mocht een open plek op het kamp niet meer worden ingevuld, nadat de gemeente een uitsterfbeleid had ingevoerd. Wethouder Hans Versluijs (PvdA) zag destijds niets in het voortbestaan van het woonwagenterrein aan de rand van de stad, omdat dit criminaliteit in de hand zou werken. Nu het uitsterfbeleid – sinds 2018 – van de baan is worden in Vlaardingen vrijkomende standplaatsen op het woonwagenkamp toegewezen via het regionale Woonnet Rijnmond.

1 reactie op “‘GEEN BEHOEFTEONDERZOEK WOONWAGENBEWONERS VLAARDINGEN’

  1. Is die Hans Versluijs nog opgesloten geweest vanwege zijn fascistische ideeën? Waarom kregen (en krijgen) kampers minder voor elkaar dan asieltuig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *