Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN BEDRIJVENINVESTERINGSZONE BINNENSTAD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Ondernemers in de binnenstad van Schiedam starten geen bedrijveninvesteringszone (BIZ). Er blijken net niet voldoende positieve stemmen te zijn, waardoor de BIZ in de binnenstad niet van start gaat.

Vanaf vrijdag 7 februari tot en met vrijdag 21 februari konden ondernemers in de binnenstad stemmen over de BIZ in hun gebied. Op maandag 24 februari zijn de stemmen geteld van de draagvlakmeting.

De conclusie van de draagvlakmeting is dat er net te weinig positieve stemmen zijn uitgebracht om een BIZ op te starten. Van de 312 stemgerechtigden zijn maar liefst 180 reacties ontvangen, waarvan 115 positief en 65 negatief over de BIZ. De positieve reacties vertegenwoordigen 63,9%, hiermee is net niet voldaan aan de wettelijke norm dat 66% (2/3) van de reacties positief is. Wethouder Marcel Bregman: “Het gaat goed met de binnenstad. Het ruimtegebruik neemt verder toe, de bezoekersaantallen stijgen en we zien een toename in het aantal toeristische bezoeken. Het initiatief van ondernemers om een BIZ op te richten hebben wij dan ook positief ontvangen. Uit de draagvlakmeting blijkt dat er op dit moment (nog) niet voldoende draagvlak is voor een BIZ. Deze uitslag betekent geen stilstand, maar vraagt om een heroriëntatie hoe ondernemers samen met Stichting Centrummanagement Schiedam wel willen bijdragen aan een levendige binnenstad.’’

Kitty Buijtendijk, Centrummanager a.i. namens Stichting BIZ Schiedam Centrum en Stichting Centrummanagement Schiedam over de uitslag van de draagvlakmeting: “Met de oprichting van een BIZ kunnen we veel betekenen voor de binnenstad van Schiedam. Ondanks de uitslag van de draagvlakmeting gaan wij nu zeker niet stil zitten. We hebben de afgelopen maanden met een groot aantal ondernemers hard gewerkt om de BIZ op te starten. Hieruit is een enorme positieve energie ontstaan. Met deze energie onderzoeken we andere kansen om de samenwerking tussen ondernemers te verstevigen. We bekijken andere manieren om als collectief de kwaliteit van de binnenstad nog verder te brengen op het gebied van evenementen, regionale marketing, bereikbaarheid, veiligheid en openbare ruimte.’’

Een BIZ is een afgebakend gebied, bijvoorbeeld een winkelgebied of een bedrijventerrein, waarbinnen ondernemers gezamenlijk investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. De activiteiten van een BIZ zijn aanvullend op die van de gemeente. Bij voldoende draagvlak betalen alle ondernemers/vastgoedeigenaren mee. De gemeente stelt hiervoor een heffing in en keert de opbrengst uit aan de stichting die de activiteiten namens de ondernemers uitvoert. Het initiatief om te komen tot een BIZ wordt genomen door de ondernemers. Een meerderheid van de in de binnenstad gevestigde ondernemers besloot geen BIZ te willen opstarten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *