Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEEN ASIELZOEKERS UIT VEILIGE LANDEN IN AZC VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Het drijvend asielzoekerscentrum dat de gemeente Vlaardingen op korte termijn wil aan de Oosthavenkade (nabij de Pelmolen) mag niet worden gebruikt voor asielzoekers uit veilige landen. Dat stellen burgemeester en wethouders als eis aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Of aan die eis wordt voldaan is nog niet duidelijk.

Het is eveneens onbekend wat de samenstelling van de groep is die naar Vlaardingen komt en hoe het COA invulling gaat geven aan de begeleiding van de asielzoekers ter plaatse. Ook is nog niet bekend wat voor passagiersschip gebruikt gaat worden, hoe groot dit schip is, en hoe het schip voorzien wordt van stroom.

Uit cijfers van het ministerie van Justitie blijkt dat het merendeel (59%) van de misdrijven die door asielzoekers worden begaan het werk is van vreemdelingen uit zogeheten veilige landen. Bij de misdrijven gaat het vooral om vermogensdelicten zoals diefstal en inbraak. Ook blijkt uit de cijfers dat asielzoekers betrokken zijn bij geweldsmisdrijven en zelf tientallen pogingen tot moord per jaar.

3 reacties op “‘GEEN ASIELZOEKERS UIT VEILIGE LANDEN IN AZC VLAARDINGEN’

  1. Ook op deze foto, geen vrouwen, kinderen, bejaarden en verzwakte mannen na een lange zeereis maar een paar jonge I.S. soldaten op missie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *