WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN ANGST OPLOPENDE REKENING FIETSTUNNEL SCHIEDAM

SCHIEDAM- De kosten voor de omstreden fietstunnel bij Spieringshoek in Schiedam worden opnieuw tegen het licht gehouden. Het tunneltje onder de Hoekse Lijn is voor zeker 500.000 euro aangelegd, gevolgd door meerkosten. De onderdoorgang drukt inmiddels op de begroting van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), waar een miljoenentekort opduikt door vertraging in de aanleg van de Hoekse Lijn. Wethouder Marcel Houtkamp (D66): “Die tunnel was een extra wens van Schiedam. Dat kon technisch ook. Hoewel met de kennis van nu had het ook later gekund. Daarmee heb ik niet gezegd dat wij daar extra voor moeten betalen.”

De wethouder is niet bang voor een gepeperde extra rekening. Houtkamp: “Ik moet daarbij een kanttekening maken, in de loop van het proces zijn er op verzoek van de MRDH zogenaamde focusveranderingen aangebracht. Een tunneltje hier. En zo hebben alle gemeenten wel dingen die meegenomen zijn in het project. Die hadden meerkosten tot gevolg. Die heeft de MRDH geautoriseerd en dat betekent dat er nu op dit moment een discussie gaande is tussen de gemeente Rotterdam en de MRDH over de vraag of een deel van die meerkosten misschien ook ten laste van de MRDH dienen te komen.”

De fietstunnel bij Spieringshoek was vanaf het begin omstreden vanwege de kosten van 500.000 euro. Vooral omdat de onderdoorgang bij het viaduct in 2015 al helemaal was opgeknapt en voorzien van een vlonder om onderdeel uit te kunnen maken van de Poldervaart fietsroute die in maart van dat jaar werd opgeleverd. Enkele maanden later besloot het stadsbestuur tot de extra investering van nog eens een half miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *