Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN ALLOCHTONE JEUGDPROBLEEM: WEL CAMERA SKATEBAAN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Een reeks criminele incidenten in Maassluis hebben niets te maken met de gebruikers van het open jongerencentrum InBlik. Dat krijgt het Forum voor Maassluis (FvM) te horen in antwoord op schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. FvM meldt dat meerdere mensen zijn lastiggevallen door vooral allochtone jongeren. Het gemeentebestuur is op de hoogte van de meldingen. Hierop is in december onder meer een mobiele camera naast de skatebaan geplaatst. De politie doet verder onderzoek naar de klachten.

De politie en gemeente hebben regelmatig overleg met de jongerenwerkers van Welzijn E25 om gezamenlijk op te trekken in het voorkomen van overlast en incidenten. InBlik is op oudejaarsavond langer open geweest tot 01.00 uur (in plaats van 22.30 uur), zodat de jongeren die normaal gesproken op straat blijven hangen een plek hadden.

Het FvM is het opgevallen dat veel van de incidenten plaatsvinden rond de skatebaan, de Burgemeesterswijk en Inblik, maar volgens burgemeester en wethouders hebben de incidenten verspreid over de stad plaatsgevonden.

Het gemeentebestuur van Maassluis kan al geruime tijd niet zeggen of InBlik wordt gedomineerd door de achterban van het Marokkaans jongerenwerk van de Stichting Ummah Wahidah, zoals de fractie van de VSP afgelopen zomer vermoedde. De VSP baseert dit vermoeden op een notulen van de Culturele Raad Maassluis (CRM). In die notulen gaat het over een homogene groep. ‘Of met de homogene groep de jeugd van Ummah Wahidah wordt bedoeld is niet duidelijk’, liet het college van burgemeester en wethouders weten aan de VSP. En: ‘Naar ons idee gaat het erom dat jongeren de weg weten te vinden naar InBlik. Daarbij kijken we niet naar afkomst en etniciteit.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *