Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEDEPUTEERDE WEBER BIJ WARMTEALLIANTIE ZUID-HOLLAND

SCHIEDAM- Vijf partijen hebben vandaag onder de naam Warmtealliantie Zuid-Holland een intentieverklaring getekend voor het gezamenlijk realiseren van een hoofdinfrastructuur die warmte moet transporteren naar particulieren, tuinders en bedrijven in de provincie.

Het warmtenet bevindt zich op dit moment in een ontwikkelingsfase. Een gezamenlijk team van het Havenbedrijf Rotterdam en de Gasunie werkt nauw samen met de provincie en heeft aansluiting gevonden bij lopende projecten van Eneco en het Warmtebedrijf Rotterdam.

Voorzitter van het bestuurlijk overleg van de Warmtealliantie Zuid-Holland is Han Weber (D66), gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland. Weber is uitermate enthousiast. “Dit project sluit naadloos aan bij de koers van de provincie. Wij hebben de ambitie vastgelegd om in 2035 de gebouwde omgeving energieneutraal te hebben, en de glastuinbouw in 2050. De inzet en het hergebruik van warmte wordt daarin cruciaal. Eerder deze maand hebben Gedeputeerde Staten al een voorstel tot de oprichting van het warmteparticipatiefonds van 65 miljoen euro aan Provinciale Staten voorgelegd, om naast de ontwikkeling van een hoofdinfrastructuur voor warmte bijvoorbeeld ook geothermie-projecten te steunen, en overtollige warmte uit de industrie nuttig te gebruiken in plaats van zomaar in de lucht te laten verdwijnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *