Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GECLUSTERDE WONINGEN SCHIEDAMSE OUDEREN

SCHIEDAM- Er komen meer geclusterde woningen voor Schiedamse ouderen. Afspraken daarover worden vandaag ondertekend.

De vraag naar geclusterde woningen voor ouderen neemt de komende jaren sterk toe. Mensen moeten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, ongeacht leeftijd en beperking. Op dit moment wachten zo’n 800 Schiedamse ouderen op een zelfstandige woning met zorg nabij. Het vooruitzicht is dat de behoefte aan onder andere geclusterde woningen met zorg de komende jaren nog verder toeneemt.

De gemeente Schiedam, DSW Zorgverzekeraar, Zorgkantoor DSW, Frankelandgroep, Argos Zorggroep en Woonplus bundelen de krachten om samen te zorgen voor meer passende huisvesting voor ouderen. De inspiratie voor het realiseren van meer geclusterde woningen komt voort uit de ervaringen die zijn opgedaan met het project Plus Wonen in de Liduinahof van de Frankelandgroep.

De Frankelandgroep is gestart met een nieuw initiatief voor het realiseren van meer geclusterde woningen door uitbreiding van haar zorgcomplex bij de Sint Liduinastraat. In nieuwbouw aan de zijde van de Nieuwe Haven worden ongeveer 60 appartementen gerealiseerd met zorgvoorzieningen zoals een nieuwe fysioruimte. Deze appartementen zijn geschikt voor geclusterd wonen met zorg. Ook Argos Zorggroep verkent de mogelijkheden om geclusterde woningen met zorg te realiseren op de locatie bij Driemaasstede in Schiedam Noord.

Het Pact Wonen en Zorg in Schiedam is onderdeel van het Plan van Aanpak Langer Zelfstandig Wonen van de gemeente Schiedam. Dat heeft als doel een samenhangende aanpak van wonen, woonomgeving, zorg en ondersteuning uit te voeren. Het is het antwoord op vraagstukken die komen kijken bij de noodzaak om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Daarnaast past het pact binnen de nieuwe Woonvisie van de gemeente Schiedam, die eind 2019 wordt verwacht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *