WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEBRUIK RATTENGIF SCHIEDAM BLIJFT RISICOVOL’

SCHIEDAM- De inzet van rattengif in Schiedam is risicovol, waarschuwt het gemeentebestuur, nu in delen van de wijken Nieuwland en Groenoord toch gif wordt ingezet om de rattenplaag aldaar te bestrijden. Voorlopig wordt alleen met gif gewerkt in kruipruimtes van gebouwen.

Aan het gebruik van rattengif in de buitenruimte worden landelijk sinds 2015 strenge voorwaarden
gesteld. Deze strengere voorwaarden hebben te maken met de doorvergiftiging van andere dieren in de voedselketen: roofdieren die op ratten jagen. Ratten kunnen bovendien resistent worden tegen het gebruikte gif, waardoor de beheersing van ratten op termijn onmogelijk dreigt te worden. Alleen in ernstige gevallen, wanneer alle andere maatregelen zijn toegepast, kan gif in de openbare ruimte als ultiem remedium worden ingezet, vindt de gemeente.

Op dit moment wordt rattengif toegepast in kruipruimtes in het gebied tussen de Nieuwe Damlaan, de Nolenslaan en de Burgemeester van Haarenlaan in Nieuwland. Dit geldt ook voor het gebied tussen de Laan van Bol’Es en de Sweelincksingel en in een deel van de Ambachtenbuurt.

Tot nu toe bestaat de aanpak van de rattenplaag in Schiedam uit het geven van voorlichting over het tegengaan van voedsel op straat en voorzieningen voor het gescheiden aanbieden van voedselresten en brood. Ook zijn bossages gesnoeid of vervangen door gras om schuilplekken voor ratten te verminderen. Naast deze maatregelen tegen rattenoverlast worden klemmen gebruikt, die regelmatig (twee keer per week) gecontroleerd worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 gedachten over “‘GEBRUIK RATTENGIF SCHIEDAM BLIJFT RISICOVOL’

  1. Zolang de ratten gevoed worden blijft de plaag toenemen. Want de rat leert snel alle aangeboden giffen en vallen te vermijden, en ontwikkelt steeds resistentie tegen giffen. Dus gifbestrijding is eigenlijk niet meer mogelijk, en dit is niets meer dan een laatste noodgreep om aan de Schiedammers te laten zien dat men ‘iets’ doet.

    Maar in het verlengde van de “rattenplaag” ligt de “volksepidemie.”

    En met dit beleid is de vraag dus niet langer hoe we ratten moeten bestrijden, maar hoe we zullen omgaan met de terugkeer van de oude ziektes.

    Want Schiedam weigert overduidelijk de oorzaak van de rattenplaag aan te pakken. Geen boetes voor de daders, maar nog méér meertalige folders, islamitische oudbroodbakken, toespraakjes in de moskee, plastic bloemetjes rond vuilcontainers, verwijdering van plantsoentjes en gifbestrijding voor de show.

    Feitelijk is de Gemeente Schiedam dus verantwoordelijk voor de huidige toename van leptospirose (ziekte van Weill) in Nederland. Dit beleid garandeert bovendien de terugkeer van oa vlektyfus en buiktyfus, evenals een hele keur aan andere zeer besmettelijke aandoeningen.

    Dus, mocht het zover komen dan wens ik vanuit het diepst van mijn hart alle verantwoordelijken echt en oprecht de tyfus en de tering toe.

    Tenminste, als jullie koppen niet eerst op het ISIS hakblok gaan…

    1. OPROEP AAN MOSLIMS: STRIJD TEGEN RATTENOVERLAST SCHIEDAM
      19 februari 2019

      SCHIEDAM- In de strijd tegen rattenoverlast heeft activiste Willy Heikamp gesproken tot een groepje moslimvrouwen in de moskee aan de Schaepmansingel in Schiedam-Nieuwland. ‘Op uitnodiging van de Schiedam Yusra Vrouwen mocht Heikamp vertellen hoe we Schiedam schoon en veilig houden en samen ratten kunnen bestrijden. Tot slot hebben we gfe-bakjes uitgedeeld voor op het aanrecht’, meldt raadslid Sandra Beenhakker (VVD), die eveneens aanwezig was in de moskee.

      https://www.schiedamsnieuws.nl/oproep-aan-moslims-strijdt-tegen-rattenoverlast-schiedam/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *