Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEBOORTEKLINIEK MET ANDER ZIEKENHUIS SCHIEDAM’

RESERVE 5 Moederdag Vlietland FotoSCHIEDAM- Wethouder Patrica van Aaken (CDA) wil desnoods in gesprek met een ander ziekenhuis in de regio voor realisatie van een nieuwe geboortekliniek. Deze kliniek komt er mogelijk wanneer de kraamzorg verdwijnt in het Vlietland Ziekenhuis. Daarmee loopt de wethouder vooruit op een beslissing van de Raad van Toezicht van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

De drie Waterweggemeenten en Nissewaard hebben een laatste oproep gedaan in de richting van de Raad van Toezicht. Zij hopen op uitstel van een definitieve beslissing. De tijd en ruimte die dan ontstaat wil Van Aaken gebruiken om nogmaals in gesprek te gaan met het bestuur van het ziekenhuis. Morgen wordt duidelijk of de Raad van Toezicht achter de verhuisplannen staat van de kraamzorg naar Rotterdam.

Tegelijk worden mogelijkheden verkend voor een signaal richting de Tweede Kamer. Het stadsbestuur wil met de Haagse politiek in gesprek over het ontbrekend draagvlak. Hoewel de mogelijkheden voor een uitspraak door de kamer beperkt zijn, zo benadrukt Van Aaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *