Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GAT LESKIPAND VLAARDINGEN TIJDELIJK

VLAARDINGEN- In het najaar begint Projectontwikkelaar SKA met de herbouw van het  Leskipand in Vlaardingen. Waar het oorspronkelijke pand stond gaapt nu een groot gat op de Hoogstraat. Het bouwplan betreft de herbouw van 300 m2 aan winkeloppervlakte met daarboven twaalf appartementen.

Vorig jaar mei heeft het dak van het Leski-pand het begeven. Gezien de staat van de voorgevel is uit veiligheidsoverwegingen het hele pand toen gesloopt. Het Leski-pand ligt in een beschermd stadsgezicht. De gemeente wilden de witte voorgevel graag behouden en heeft daarom in de sloopvergunning opgenomen dat in het nieuw te bouwen pand een replica van de oorspronkelijke gevel komt. Het bouwvallige Leski-pand is steen voor steen gesloopt. Projectontwikkelaar SKA zal de historische gevel uit de Gouden Eeuw te herbouwen.

De Stichting Stadsherstel heeft vanaf begin 2011 werk gemaakt van de aanpak de rotte kies op de Hoogstraat 206, de beeldbepalende voormalige meubelzaak. Om dit stukje Hoogstraat weer een mooi aanzien te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *