Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GASLOOS SCHIEDAM KOST 55.000 EURO PER WONING’

SCHIEDAM- Om de wijk Schiedam-Groenoord te ontkoppelen van het aardgasnet is per woning een bedrag nodig van zo’n 45.000 tot 55.000 euro. Dat heeft men althans begrepen bij de OuderenPartij Schiedam (OPS). Wanneer raadslid Pascal van Kraaij (OPS) de wethouder confronteert met de bedragen blijft een nadere toelichting grotendeels uit.

Eerder circuleerde nog bedragen van tussen de 13.600 en 16.000 euro per huishouden. Van Kraaij: “Kan de wethouder ingaan op dit ogenschijnlijke verschil in kostenraming van ruim 30.000 tot 40.000 euro?” Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) verwijst herhaaldelijk naar de businesscase die in mei zal verschijnen. Dan moeten de werkelijke kosten duidelijk zijn. De wethouder wil na enig aandringen wel kwijt dat de veel hogere bedragen te maken zouden hebben met het feit dat Schiedam gebruik gaat maken van een warmtenet. Ooijevaar: “Daar waar de bedragen die u noemde vaak in all-electric oplossingen zit.”

Dankzij het warmtenet kunnen de wijken Groenoord en Nieuwland uiterlijk in 2030 van het gas af, is de verwachting van de gemeente. De gemeenteraad beslist volgende week of men 305.000 euro wil investeren in een vooronderzoek naar de haalbaarheid van de plannen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *