Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GANZEN EN PLEZIERVAART BEDREIGEN OEVERS VLAARDINGSEVAART

VLAARDINGEN- Langs de oevers van de Vlaardingsevaart, tussen de Gaag in Schipluiden en de Oude Haven in Vlaardingen, heeft het Hoogheemraadschap Delfland een takkenbeschoeiing laten aanleggen over een lengte van zo’n 120 meter. De nieuwe beschoeiing moet de effecten dempen van de golven van boten en biedt bovendien ruimte aan waterplanten, allerlei kleinere vissen, amfibieën en insecten. De takken zijn afkomstig van de geknotte wilgen en essen aan de andere zijde van de Vlaardingsevaart, bij de Vlaardingsekade in Schipluiden.

De Vlaardingsevaart is een populaire route voor de pleziervaart. De oevers hebben daardoor te lijden onder de golven die de vele boten er maken. Ook richten ganzen schade aan met hun vraat.

De nieuwe beschoeiing is een van de typen die is uitgeprobeerd bij de proeven aan de Zwethkade Zuid in Den Hoorn. Om het profiel van de kade te herstellen en een mooie grasbekleding te krijgen, is vorige week nog extra klei aangebracht en de oever ingezaaid.

3 reacties op “GANZEN EN PLEZIERVAART BEDREIGEN OEVERS VLAARDINGSEVAART

  1. Het wordt tijd om die pleziervaart aan banden te leggen. Mensen met motorjachtjes misdragen zich op het water. Varen te hard in het broedseizoen, radio snoeihard aan, stinkende, slecht onderhouden motoren in zo’n bootje en ze pleuren van alles overboord. Zodra al die klotesloepen weer op de helling gaan, (meestal rond sept.-okt.) zie je de vlieten schoner worden. In april -mei als ze weer te water gaan drijven er weer volop pet flessen en verpakkingen van etenswaar in de vlieten, om nog maar te zwijgen van oliesporen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *