RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GALERIJVLOEREN ONDERSTEUND IN GROENOORD

 

DSC00004SCHIEDAM- Verhuurder Woonplus gaat vanaf woensdag stalen steunpalen plaatsen onder de galerijen van veertien flats in de wijk Groenoord.

Uit onderzoek is gebleken dat een aantal galerijplaten niet aan de huidige normen van het Bouwbesluit voldoen. Volgens Woonplus is er geen direct gevaar, maar wordt de maatregel genomen omdat het nog enkele maanden duurt voordat er een definitieve oplossing is.

Het probleem met de galerijvloeren werd ontdekt tijdens de renovatie van twee flats in Groenoord. Daar bleek dat de betonwapening in de galerijen bij de bouw in 1966 niet goed is aangebracht. Volgens Woonplus ligt de betonbewapening te laag, waardoor de draagkracht minder kan zijn dan was bedoeld. Een reden voor de woningcorporatie om alle 22 flats met vergelijkbare galerijen in Groenoord te laten onderzoeken. Uit het onderzoek bleek ook dat van veertien complexen een aantal galerijplaten niet aan de huidige normen voldoet.
In de komende tijd gaat Woonplus samen met aannemers een definitieve oplossing uitwerken. Er zijn verschillende constructies denkbaar, waarmee de galerijen weer aan de normen kunnen voldoen. Voor de zomervakantie wordt per complex onderzocht wat de meest geschikte optie is. Dan wordt ook de bijbehorende bouwvergunning aangevraagd. Na de zomervakantie starten dan de werkzaamheden voor de definitieve oplossing.

Woonplus verwacht dat weinig huurder last hebben van de tijdelijke maatregel. De galerijen blijven gewoon toegankelijk en alle woningen zijn steeds bereikbaar. Alle stappen van het project worden afgestemd met de gemeente, het SOBO en de Huurdersbelangenvereniging Groenoord.