Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FUSIE BIBLIOTHEKEN MAASSLUIS-VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Stadsbibliotheek Vlaardingen en de Openbare Bibliotheek Maassluis Midden-Delfland gaan fuseren. Op 1 oktober zullen zij tijdens een feestelijke bijeenkomst met de drie verantwoordelijke wethouders van de gemeenten de aftrap doen van deze nieuwe organisatie en de nieuwe naam onthullen. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het samengaan van bibliotheken.

Eerdere pogingen om met de Bibliotheek Rotterdam te fuseren mislukten. Met Maassluis|Midden-Delfland kan het wel, maar aan dat proces zijn hoge incidentele en structurele kosten verbonden.

Tot 2016 stond Vlaardingen op het standpunt dat Bibliotheek Vlaardingen het beste onderdeel kon blijven van de  gemeentelijke organisatie en niet fuseren. Dat stond in een  raadsvoorstel van het Vlaardingse college van B en W over de toekomst van de bibliotheek bij het doorvoeren van bezuinigingen.

De Vlaardingse bibliotheek is een van de weinige bibliotheken die nog tot een gemeentelijke organisatie behoort. Er is in de afgelopen jaren onderzocht hoe de bibliotheek kan worden losgemaakt van de Vlaardingse ambtelijke organisatie om vervolgens te fuseren met de Bibliotheek Maassluis Midden-Delfland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *