RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FURIE MAASSLUIS NAAR NIEUWE VESTINGDAGEN HELLEVOETSLUIS

MAASSLUIS- De historische stoomsleper de Furie uit Maassluis ligt op 17, 18 en 19 augustus in Hellevoetsluis tijdens de hernieuwde Vestingdagen. Afgelopen zaterdag is al begonnen met het opstoken van de ketel aan boord van de Furie.

De Vestingdagen zijn terug nadat de organisatie in 2008 besloot het evenement te stoppen wegens strengere veiligheidseisen en gebrek aan vrijwilligers.

Allerlei voer- en vaartuigen zijn er te zien, waarbij de nadruk lag op stoom. Ook oude vrachtauto’s en oude militaire voertuigen kunnen worden bekeken. Verschillende bekende en onbekende bandjes en artiesten komen langs. Een ieder jaar terugkerend fenomeen zijn The Amazing Stroopwafels voor het café “Het Barbiertje.

In eerste instantie werd het Stoomweekend georganiseerd ter hoogte van de Tramhaven in Hellevoetsluis waar toen ook nog een Stoomtram reed. De eerste Vestingdagen waren feitelijk een Vestingdag. Alleen op de zaterdag was er een evenement. Het jaar erop werd besloten een evenement te organiseren van vrijdag tot en met zondag.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *