WATERWEG ACTUEEL

FRIETKOT VLAARDINGEN NOG 12 WEKEN DICHT: ‘DAT OVERLEEF IK NIET !’

FRIETKOT VLAARDINGEN NOG 12 WEKEN DICHT: ‘DAT OVERLEEF IK NIET !’

VLAARDINGEN- Patatbakker Kees van der Schee ontkent zelf de oorzaak te zijn van de stroperige vergunningprocedure voor de heropening van zijn frietkot bij de Praxis in Vlaardingen. Van der Schee zegt dat ambtenaren van de gemeente Vlaardingen hem niet goed hebben geïnformeerd. Hierdoor wist de horecaman niet dat hij veel meer moest aanvragen dan alleen een omgevingsvergunning. Een mogelijke herstart is daardoor uitgesteld met nog eens 12 weken. “Als ik dat overleef”, zegt Van der Schee. Het water staat hem financieel tot aan de lippen, sinds hij zijn bedrijf in februari noodgedwongen moest sluiten.

“De gemeente heeft mij dingen niet gezegd. Er is gewacht totdat ik de eerste vergunning kreeg”, beweert de ondernemer. “Eerst zei de gemeente te moeten wachten tot een nieuw college. Toen kregen we ineens te horen dat we een omgevingsvergunning moesten aanvragen. Hebben we gedaan. Duurde zes weken. Vorige week stuurden ze ons de omgevingsvergunning en dezelfde dag krijg ik van de gemeente een mail dat er ook nog een horecavergunning en de BIBOB en een exploitatievergunning moeten worden aangevraagd. Ja, als ze dat gelijk hadden gezegd, hadden we alles gelijk in het werk kunnen stellen.”

In februari ging tuincentrum het Staelduinsebos in Vlaardingen failliet. Het frietkot van Van der Schee moest daardoor weg van het parkeerterrein bij het Staelduinsebos. Buurman Praxis bood een plek op hun terrein. Letterlijk aan de overkant van de straat, maar Van der Schee mag al maanden niet open door het ontbreken van de nodige vergunningen.

Raadslid Ron Boers (ONS.Vlaardingen): “Ik vind het allemaal te schandalig voor woorden. Het is natuurlijk gewoon ondernemertjes zieken. Het is met ambtenaren en met de burgemeester. Je begrijpt het is Vlaardingen, dus het gaat niet zomaar. Hoewel dat natuurlijk wel zomaar kan. Als je het echt wilt.”

Wethouder Frans Hoogendijk (ONS) heeft de toezegging gedaan zich hard te gaan maken voor een tijdelijke vergunning voor Van der Schee. Vandaag wordt daarover gesproken op het stadhuis. Hoogendijk hoopt nog deze week de zaak af te kunnen handelen. De wethouder heeft vanuit het ambtenaren apparaat begrepen dan Van der Schee heeft gewacht met het tijdig aanvragen van alle vergunningen.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

juni 13th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *