Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEDREIGING START METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

SCHIEDAM- Storingen met de frequency generator kunnen de geplande start van de Hoekse Lijn op 30 september nog in de weg zitten. In de Voortgangsrapportage valt te lezen dat er zich problemen blijven voordoen met deze frequency generator: een kastje langs de baan die een signaal (snelheidscode) verstuurt naar de metrovoertuigen die rijden op de baan. Het systeem reageert op een storing door naar een veilige snelheidscodering terug te schakelen waardoor de metro automatisch wordt afgeremd.

In de voortgangsrapportage van april werd al gemeld dat de oplossing voor de verstoringen met de frequency generator eind maart is getest en dat deze testen succesvol waren verlopen. Als kanttekening is daarbij aangegeven dat deze testen met slechts één metro zijn uitgevoerd en de testen nog niet hebben plaatsgevonden over het hele traject van de Hoekse Lijn. Nu er uitvoeriger en met meerdere metro’s tegelijkertijd wordt getest blijkt het probleem zich opnieuw voor te doen. De softwareleverancier is bezig met onderzoek en zal met maatregelen komen om de storingen te verhelpen.

De komende weken wordt het testbedrijf conform planning voortgezet en worden bestuurders, verkeersleiders en onderhoudsploegen opgeleid.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

16 reacties op “BEDREIGING START METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

 1. alweer een ekskuus om start datum uit te stellen. niemand in de Hoek gelooft nog dat de metro ooit een normale dienst gaat rijden.

 2. Iedereen weet dat de bussen, chauffeurs en remises zijn gehuurd tot einde 2019, de metrolijn zal derhalve om commerciele overwegingen niet dit jaar rijden. De lijn is eigenlijk al maanden klaar, maar we worden gewoon politiek bedonderd. Iedere feestelijk bij de opening mag van mij achterwege blijven. Schaam je kapot als bestuurlijk verantwoordelijke van dit debacle.

 3. pure geld verspiling het is niet gek dat de openbaar vervoer steeds duurder word komt door dit soort dingen de gewone burger mag het weer betalen

 4. zij beloven iedere keer van alles en nog steeds wordt alles moeilijk gemaakt voor mensen in Vlaardingen met openbaar vervoer ze zouden dit door alle extra tijd gratis moeten maken in Vlaardingen omdat hun hun afspraken niet na komen keer op keer en mensen blij maken met een dooi mus.
  als ze er echt wat aan hadden gedaan hadden ze gezorgt dat het voor de zomer klaar zou zijn en de metro zou rijden .
  dus volgend jaar dec 2020 rijden we wel een keer in die metro denk ik.

 5. Ach, nog zo”n 10 weken te gaan, het is aardig dat men ons op de hoogte houdt hoe hard men bezig is om de problemen op te lossen. We waren beter af geweest als ze het voorwerk goed hadden gedaan. 2 jaar na de beoogde oplevering blijft het eerst zien en dan geloven. Tot nu nog geen enkele zekerheid.

 6. Wat een sombere mensen zijn et toch.
  Als de veiligheid on het geding is kan je niet zeggen laat maat want de reizigers wachten al zo lang. Dus mensen kop op en een beetje positiviteit kan geen kwaad

 7. Ongelooflijk, al de geldverspilling, alleen voor een prestige kwestie, wat was er mis met de trein op dat kleine stukje, ergelijk, (we wonen er naast,) om te zien.
  Dat heb je wanneer je de goedkoopste aanneemt, nu is het duurkoop, zie je soms mensen op het station lopen die iets schoonmaken, waarom, er komt niemand en waarschijnlijk voorlopig nog niet. Woorden schieten tekort iedereen moet zich doodschamen.

 8. Zoals ik al ruim twee en een half jaar zeg: het zou mij verbazen als mijn generatie het nog meemaakt dat de hoekse lijn gaat functioneren. (ik ben bejaard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *