Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FRAUDEOPSPORING OP AGENDA GEMEENTERAAD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Fraudeopsporing door Stroomopwaarts staat op de agenda van de Schiedamse gemeenteraad voor de komende vergadering in maart. Denk, GroenLinks en de PvdA willen in gesprek met college en raad naar aanleiding van de van de handhaving door Stroomopwaarts in het kader van de participatiewet.

Fracties in de gemeenteraad komt nu al met vragen. Bijvoorbeeld over de kostendelersnorm. Diverse partijen en kamerleden hebben aangegeven dat de regeling rondom de kostendelersnorm ongewenste bijwerkingen heeft, zoals het dakloos worden van jongeren, het onderdak bieden aan een dakloze vriend of familielid en het zorgen voor naasten. De minister heeft daarop gereageerd dat er onvoldoende gebruik wordt gemaakt van de maatwerkoplossingen die de participatiewet biedt.

Schiedamse raadsleden willen weten hoeveel huishoudens in Schiedam vallen onder de kostendelersregeling en hoeveel mensen het betreft. En hoe vaak is er vrijstelling verleend van de kostendelersnorm? Biedt Stroomopwaarts de mogelijkheid van vrijstelling actief aan? En hoe wordt er door SOW omgegaan met giften in natura?

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *