Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FRACTIEVOORZITTER PROGRESSIEF SCHIEDAM: ‘STOP MET ZOMERTIJD’

SCHIEDAM- De EU moet stoppen met de zomertijd. Dat vindt Frans Hamerslag, fractievoorzitter van Progressief Schiedam. Hamerslag: ‘Het is weer zover, zomertijd. Mensen in het Europees parlement. Stop hier toch mee. Onzinnig spelen met de klok.’

De EU-commissie wilde vanaf 2019 de halfjaarlijkse wisseling tussen zomertijd en wintertijd afschaffen. Dit zal echter niet eerder gebeuren dan per april 2021, omdat het voorstel geen instemming kreeg van de lidstaten.

Permanente wintertijd is gezonder, permanente zomertijd is veiliger in het verkeer, bleek in oktober uit onderzoek van minister Kajsa Ollongren (D66). Het kabinet vindt het vooral belangrijk dat het in de landen om ons heen zoveel mogelijk dezelfde tijd blijft. Zodat bijvoorbeeld België en Duitsland niet in een andere tijdzone vallen. Daarom wil het kabinet genoeg tijd om te overleggen met andere landen in de EU. Bijvoorbeeld met België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.

Nederland heeft in 1977 de zomertijd ingevoerd om aan te sluiten bij de buurlanden. De zomertijd en de wintertijd waren een afspraak van de voormalige EEG. In bijna alle landen van EU gaat de klok in maart een uur vooruit. En in oktober een uur achteruit.

Veel landen hebben de zomertijd ingevoerd om energie te besparen. De Nederlandse overheid voerde de zomertijd in 1977 in zodat Nederland dezelfde tijd had als de buurlanden. Sinds 1980 is de zomertijd in EU-verband geregeld.

Het begin en einde van de zomertijd staat in de EU Richtlijn 2000/84/EG. In de Nederlandse Wet tot nadere regeling van de tijd staat dat de standaardtijd de wintertijd is.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “FRACTIEVOORZITTER PROGRESSIEF SCHIEDAM: ‘STOP MET ZOMERTIJD’

  1. Ik ben blij als het zomertijd is !
    Langer licht in de avond is fijn .
    Niets aan doen .
    Er spelen veel belangrijker dingen als dit !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *