WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘FRACTIEVOORZITTER D66 VLAARDINGEN JOKT EN NIET INTEGER’

VLAARDINGEN- De fractievoorzitter van D66 Vlaardingen, Koen Kegel, wordt opnieuw verzocht zijn functies als voorzitter van de werkgeverscommissie en lid van de vertrouwenscommissie neer te leggen. De oproep daartoe komt van de fractie Boers (fB). Aanleiding is de ontkennende reactie van Kegel op de onthulling dat hij door zijn partij is afgewezen als fractiemedewerker van D66 in de Tweede Kamer. Grond voor die afwijzing is het eerdere trollengedrag door Kegel.

Voorafgaand aan de onthulling door Waterweg Actueel (WA), dat Kegel zijn Haagse carrière heeft verspeeld, is de D66-voorman om een reactie gevraagd. In die reactie zegt Kegel tegen WA: “Ik heb geen idee waar dit vandaan komt. Ik ga niet weg uit Vlaardingen in ieder geval, als dat de vraag is. Dus ik weet ook niet waar dit gerucht vandaan komt. Dus dat kunt u opschrijven. Meer kan u d’r niet van maken.”

Kegel heeft vorige maand openlijke zijn excuses aangeboden aan alle Vlaardingers en specifiek aan zijn collega raadsleden, de burgemeester, het college en alle ambtenaren, nadat hij door de mand was gevallen als heuse internet-trol. Kegel zei toen: “Ik had niet onder een schuilnaam moeten reageren en zal dit uiteraard nooit meer doen. Dit schaadt het aanzien van de politiek en onze stad. Ik zal hard werken om het vertrouwen bij u en alle Vlaardingers terug te winnen door te laten zien dat ik hiervan heb geleerd, zodat u mij hopelijk weer als positief en constructief raadslid kan zien.’
Bij de fB is dat voldoende om te concluderen dat Kegel ‘jokt en niet integer is’. Raadslid Tim Thiel (fB): ‘Dus beste Koen Kegel, nu je iets ontkent dat wel waar is, bewijs je jezelf wederom geen dienst. Maar vooral maak je jezelf ongeloofwaardig. Want zeg nu eerlijk, al zal je dat nu we je echt hebben leren kennen best moeite kosten, hoe kun jij een ander nu nog aanspreken op niet integer gedrag?’

Kegel kwam in de problemen door op 9 maart onder een valse naam een reactie te plaatsen op deze site. In die reactie gaf Kegel zich uit voor een teleurgestelde stemmer op ONS.Vlaardingen. Daarnaast gaf Kegel blijkt van voorpret op het mogelijke ontslag van wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen).

Een verzoek van fB om Kegel zijn functies te ontnemen bij de Vlaardingse commissies krijgt (vooralsnog) geen steun van de gemeenteraad.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *