Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FRACTIE KERKHOF: ‘NIET VERANTWOORDELIJK VOOR GESJOEMEL SP VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De vier zetelrovers van de SP in Vlaardingen wassen hun handen in onschuld waar het gaat om het jarenlang sjoemelen met fractievergoedingen. SP-afsplitser Marcel Kerkhof (fractie Kerkhof) wil best verantwoordelijkheid nemen voor het onjuist besteden van de fractievergoedingen, bedoeld voor zijn voormalige partij de SP, maar ‘dat wordt moeilijk’, zo laat hij weten tegenover Corné Venema (fractievoorzitter CDA). Kerkhof: “Ik kan ook niet aangesproken worden op de bedragen die door de fractie, die ik verlaten heb, zijn uitgegeven. De griffie heeft mij dat destijds gezegd.”

Op 4 juli kon u bij Waterweg Actueel – als eerste en enige – al lezen dat de Vlaardingse SP het geld heeft gebruikt voor het SP-pand aan de Broekweg. Raadslid Ingrid Wijker had het over ‘een grote puinzooi’, maar wilde het geen fraude noemen. In februari stapten de vier raadsleden van de SP uit de partij, maar bleven zitten op de raadszetels van de SP, en gingen verder als ‘fractie Kerkhof’.

Kerkhof: “Maar als mensen mij die verantwoordelijkheid willen geven, dan ga ik daar geen stampij over maken, want dat staat hun vrij. Ik weet verder ook niet wat ik ervan moet maken. Ik heb nooit geen enkele cent in handen gehad.”

Venema: “U beweert eigenlijk dat u niets wist, in de voorgaande periode, dat u ook een fractievergoeding kreeg, wat daarmee gebeurde en dat u daar binnen de fractie ook helemaal geen greep op had?”

Kerkhof: “Nee, dat zei ik niet. Ik zei níet dat ik niet wist dat wij een fractievergoeding kregen. Ik zei dat ik daar zelf geen enkele hand op had, op die fractievergoeding. Dat deed de penningmeester. Als ik wat nodig had dan moest ik naar de penningmeester. En die zei altijd nee.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *