Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FRACTIE BOERS VLAARDINGEN IS NU ‘HEEL DE STAD’

VLAARDINGEN- De fractie Boers in Vlaardingen gaat de gemeenteraadsverkiezingen in als ‘Heel De Stad’. Op diverse plekken in Vlaardingen staan al driehoeksborden met de nieuwe naam. De komende weken worden ook de lijst met kandidaten en het complete verkiezingsprogramma bekend gemaakt. Het nieuwe motto wordt: ‘Het kan wél!’

Ron Boers en Tim Thiel zijn dag en nacht bezig om met creatieve ideeën Vlaardingen weer op de rit te krijgen. Ron Boers: “Juist nu het financieel slecht gaat met Vlaardingen, is het zaak om met ideeën te komen die weinig geld kosten, maar waar je als stad toch zichtbaar beter van wordt. Het kan namelijk wél.” Tim Thiel: “We komen bijvoorbeeld met een plan om van Vlaardingen een lichtstad te maken. Een heleboel markante gebouwen, denk aan de Grote Kerk en molen Aeolus, kun je sprookjesachtig mooi uitlichten. Dat geldt ook voor tunneltjes en bruggen. Uiteraard met zuinig ledlicht.”

“Ook willen we de stad op alle gebieden enorm vergroenen. Niet een boompje hier en een plantenbak daar, maar van heel Vlaardingen letterlijk een groene oase maken,” zegt Ron Boers. Tim Thiel vult aan: “Daarnaast hebben we een plan om echt héél veel muren in de stad te gaan beschilderen. Daar vragen we al jaren om. En eindelijk gebeurt het nu, maar het tempo is nog veel te laag. Als we echt ons best doen, zien de wijken er binnen een paar jaar totaal anders uit. Het kan wél!”

Maar ook bekende problemen wil Heel De Stad aanpakken: Zo moeten Vlaardingers voorrang krijgen op de eigen woningmarkt. Het pasjessysteem voor de ondergrondse containers is mislukt, en moet stoppen. Daarnaast moeten bewoners directe invloed krijgen op hun wijk. Met een burgerbegroting gaan ze zelf bepalen waaraan het geld in hun wijk wordt besteed. Ook een verantwoord vreugdevuur moet weer een vergunning krijgen, vinden Boers en Thiel. Verder mag niemand de dupe worden van de stijgende energieprijzen. En natuurlijk moet Vlaardingen altijd een eigen zwembad behouden.

Om hun kritische houding staan Boers en Thiel al heel lang bekend. Ze leggen zich niet zo maar bij zaken neer, en blijven altijd knokken voor de bewoners. De afgelopen jaren is er al heel wat bereikt. Vlaardingen kreeg de Rotterdamwet, waardoor we zelf gaan bepalen wie ergens komt wonen. Wielklem en wegsleepregeling werden ingevoerd, er kwam de Bassie & Adriaan expositie, en de hondenbelasting werd afgeschaft. Op dit moment is fractie Boers/Heel De Stad bezig om veel meer vrijwilligers bij de politie te krijgen, zodat agenten weer verder kunnen aan de belangrijke zaken die nu blijven liggen.

Woensdagavond nog kreeg Heel De Stad het voor elkaar dat de politiek bij elkaar kwam over de lockdown, en dat er nu een brandbrief van de burgemeester naar het Veiligheidsberaad gaat. Als enige partij in de raad zegt Heel De Stad: stop de lockdown en laat winkels en horeca weer open.

1 reactie op “FRACTIE BOERS VLAARDINGEN IS NU ‘HEEL DE STAD’

  1. Ik vraag me toch af hoe Heel Vlaardingen de energieprijzen omlaag kan gaan drukken. Zou mooi zijn als het lukt. Amateuragentjes en geen hondenbelasting vind ik een ridicuul idee maar dat vreugdevuur zou wel leuk zijn als F.B. voor de daaruit voortvloeiende schade op durft te draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *