Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FOUTIEVE INFORMATIE WACHTGELD VERVER

SCHIEDAM- Ten onrechte heeft de gemeente Schiedam in diverse media gemeld dat het wachtgeld voor oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam is stopgezet, omdat zij niet voldoende zou solliciteren. Dat blijkt een misverstand, laat de gemeente Schiedam nu weten in een persbericht. ‘Mevrouw Verver voldeed, volgens het recente bericht, wél aan alle verplichtingen. De uitkering is dan ook níet stopgezet. De uitvoering van de regeling is uitbesteed aan een uitvoeringsorganisatie. Er vindt periodiek een rapportage plaats aan de gemeente’, aldus de verklaring.

Oud-burgemeester Verver stapt naar de rechter vanwege de onjuiste informatie. Ze wil dat de gemeente de fout op grote wijze rechtzet. Overigens wordt ook directeur Breugem van aannemersbedrijf Van den Tempel gedaagd. Hij is volgens Verver verantwoordelijk voor de lastercampagne tegen haar.

Verver legde in 2011 vrijwillig haar functie neer na een privéconflict met de aannemer. Directe aanleiding was een vermeende e-mail waarin Verver ambtenaren zou hebben aangezet geen zaken met de Van den Tempel te doen.

Verver werd daarna ook in verband gebracht met buitensporige declaraties. Progressief Schiedam heeft onlangs navraag gedaan bij de Gemeente Voorschoten. Uit de beschikbaar gestelde stukken blijkt dat in de jaren dat Verver daar actief was als burgemeester zij geen onbehoorlijke declaraties heeft ingediend.