Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FOTOWEDSTRIJD SCHIEDAM

fotowedstrijd 2SCHIEDAM- Welk campagnebeeld siert straks de stad? Fotofestival Schiedam is op zoek naar ‘bewogen beeld’: dé foto die het festival gaat kenmerken. Daarvoor is een fotowedstrijd uitgeschreven. Fotografen worden opgeroepen bestaand of nieuw werk in te zenden, passend binnen het thema Bewogen beeld. De beste inzendingen, gekozen dooreen onafhankelijke jury, worden niet alleen gebruikt als het kenmerkende beeld voor alle communicatie rondom het Fotofestival, maar worden tevens beloond met mooie prijzen.

Na twee succesvolle edities is de organisatie van Fotofestival Schiedam 2015 alweer in volle gang. Een verrassende fototiendaagse, gekenmerkt door de bijzondere combinatie met andere (kunst)disciplines en exposities op historische locaties. Nu het festival groter, bekender en meer divers wordt krijgt het ook steeds meer een eigen identiteit. Hét moment dus om door middel van een fotowedstrijd op zoek te gaan naar een eigen campagnebeeld.

Op 15 oktober gaat het derde Fotofestival Schiedam van start, dat dit jaar helemaal om het thema Bewogen beeld draait. Verspreid door de stad worden verschillende kunstprojecten tentoongesteld waarbinnen de raakvlakken tussen fotografie en beweging worden onderzocht. Beweging in de breedste zin van het woord: animatie, dans, film, sport, lange sluitertijden en mislukte kiekjes, maar ook de relatie tussen fotografie en de emotie wordt verkend.

Binnen het concept van het festival is bewust gekozen voor een opzet waarbij ieder jaar een andere kunstdiscipline wordt gekoppeld aan fotografie. Zodoende vindt er ieder jaar een uitbreiding plaats met nieuwe samenwerkingpartners, doelgroepen, fotografen en kunstenaars. Daarmee is het organiseren van een festival al een creatie op zich, omdat van te voren niet duidelijk is hoe de programmering er precies uit komt te zien.

Het winnende werk wordt hét campagnebeeld van het Fotofestival Schiedam 2015, hetgeen terugkomt en wordt gebruikt voor alle communicatie. Daarbij ontvangt de winnaar nog een geldprijs van 750 euro.
Daarnaast zijn nog twee geldprijzen beschikbaar: 500 euro voor de tweede plaats en 250 euro voor de derde plaats. Tot uiterlijk 1 augustus kunnen foto’s worden ingezonden. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gesteld en daarna bekend gemaakt op de website van Fotofestival Schiedam.

Een onafhankelijke, enthousiaste jury, waaronder Wim van Sinderen (curator Fotomuseum Den Haag, bestuurslid Zilveren Camera) beoordeelt de foto’s aan de hand van de volgende criteria: fotografische kwaliteit; relevantie met het thema; originaliteit, creativiteit en aspecten als compositie, contrasten en kleurgebruik.

Meer informatie, de prijzen, voorwaarden voor deelname aan de fotowedstrijd en hoe u mee kunt doen, zijn HIER te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *