Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FORUM VOOR MAASSLUIS WIL DUIDELIJKHEID MOSKEEWINKELS

MAASSLUIS- De zelfbediening annex slagerij in de moskee aan de Troelstraweg en de zelfbediening in de moskee aan de Elektraweg in Maassluis zijn verkapte vormen van concurrentie ten opzichte van de legale detailhandel. Dat stelt de fractie van Forum van Maassluis (FvM). De fractie verzoekt het stadsbestuur om tekst en uitleg in een reeks schriftelijke vragen over de detailhandel in de Kapelpolder en de eventuele vergunningplicht.

FvM: ‘Vanuit de commissie werd al gesuggereerd dat dit voor mensen met minder geld was’. Volgens FvM heeft de wethouder gezegd zelf ook weleens wat te kopen bij de moskeewinkel. FvM: ‘Het statement dat dit – net als de bewoning trouwens – al vanaf de nieuwbouw zo plaatsvindt en dat dit door heel het land gebeurt snijdt wat ons betreft geen hout: ‘gelijke monniken, gelijke kappen’.

Wanneer moskeewinkels zich niet louter beperken tot verkoop van snuisterijen, maar bijvoorbeeld ook etenswaar verhandelen dan hoort sluiting te volgen, zo heeft de Raad van State in 2015 al bepaald naar aanleiding van een zaak rond een moskeewinkel in Zaandam.

Een moskeewinkel geniet aantrekkelijke belastingvoordelen, omdat de winkel niet als een losse onderneming, maar als integraal onderdeel van de moskee wordt gezien. Daardoor is er vaak geen sprake van een aparte KvK-notering van de winkel. Ook is de moskeewinkel daardoor niet Btw-plichtig. En het afdragen van vennootschapsbelasting hoeft ook niet. Voor fondsenwerving geldt een vrijstelling. Tot slot kunnen de winkels voor duizenden euro’s aan loonkosten aftrekken, waarmee de prijzen van hun goederen laag gehouden kunnen worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “FORUM VOOR MAASSLUIS WIL DUIDELIJKHEID MOSKEEWINKELS

  1. Rechtspersoon Stroomopwaarts MVS, een bedrijf in vol eigendom van de MVS-gemeenten, houdt zich evenmin aan de voorgeschreven aparte inschrijving bij de KvK, dus wordt dit ook gedoogd. Gelijke monniken gelijke kappen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *