Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FORTISSIMO1881 HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Fort 1881 opent vanavond de deuren voor de klassieke concertserie met Annemarie van Prooijen waarbij ditmaal  samen met met het Ricciotti Ensemble composities van bekende componisten ten gehore brengen.  Uw concertbezoek kunt u eventueel aanvullen met een bezoek aan het museum  van Fort 1881.

Annemarie van Prooijen, violiste (1983), koesterde al lang de wens zelf een concertserie vorm te geven. Ieder concert nodigt zij andere muzikale vrienden uit om samen voor u een mooi programma neer te zetten.

Woensdag 26 juli 2017:
Annemarie van Prooijen speelt samen met het Ricciotti Ensemble.
Het arrangement voor dit concert bestaat uit:
-Toegang tot het concert,
– Welkomstdrankje en -hapje bij binnenkomst
Kaarten: 17,50 aan de deur

Violiste Annemarie van Prooijen won op jonge leeftijd reeds prijzen bij muziekfestivals en concoursen. Ze werkte mee aan diverse cd-opnames met o.a. Henny Vrienten en Maarten Willems. In 2011 debuteerde zij met een pianotrio van Schumann in de kleine zaal van het Concertgebouw. Zij soleerde onder meer in vioolconcerten van Vivaldi, Bach en Sibelius.
Annemarie werd op 8-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij 6 jaar les had van Qui van Woerdekom. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij klassiek viool bij Karen Turpie, Kees Hülsmann en Chris Duindam, onder wiens begeleiding zij in 2011 haar bachelor cum laude haalde. Twee jaar later behaalde zij haar master
diploma met specialisatie kamermuziek bij Chris Duindam en Elisabeth Perry.
Annemarie assisteerde vanaf 15-jarige leeftijd in de lespraktijk van haar eerste viool juf Stieneke Voorhoeve-Poot. Momenteel heeft Annemarie regionale lespraktijken in Den Haag, Gouda en Leerdam en geeft zij namens Stichting Vonk les in Waddinxveen. Bovendien is Annemarie actief op bekende en minder bekende podia als soliste, kamermusicus en was zij concertmeester van het Gouwe Hart Orkest en het Symfonie Orkest Midden Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *