Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FOOD ACADEMY VLAARDINGEN OOK VOOR VOLWASSENEN

VLAARDINGEN- De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen wil samen met partners subsidie aanvragen bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) om daarmee hun opleiding versneld aan kunnen te passen en geschikt te kunnen maken voor volwassenen. Met een lesprogramma voor volwassenen wil de FIA de drempel verlagen om in te stromen als werknemer in de Food-sector en Agrologistiek. In beide sectoren is een tekort aan arbeidskrachten.

Een specifieke doelgroep voor dit onderwijs betreft mensen die als gevolg van de crisis (veroorzaakt door de lockdown waartoe het kabinet Rutte III heeft besloten) hun baan zijn kwijtgeraakt. De FIA en haar partners werken in dit project samen met Lentiz Onderwijsgroep, Lentiz Cursus & Consult, de gemeente Vlaardingen, de gemeente Lansingerland, DSW Zoetermeer en bedrijven uit het agrologistieke cluster.

Subsidieaanvragen bij de MRDH kunnen alleen door gemeenten worden gedaan. De gemeente Vlaardingen treedt daarom op als penvoerder bij het aanvragen van de subsidie. Volgens de MRDH-subsidieregels is de gemeente ook de subsidieverstrekker en degene aan wie verantwoording wordt afgelegd.

Fotografie: Koos Groenewold

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “FOOD ACADEMY VLAARDINGEN OOK VOOR VOLWASSENEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *