Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FONTEIN STADSHART MAASSLUIS KAN UIT VOOR MEER TERRASSEN

MAASSLUIS- De fontein op de Markt in Maassluis kan uit om meer ruimte te creëren voor terrassen. Het is één van de ideeën waarmee wethouder Sjef Evers (VVD) komt in reactie op de PvdA. De sociaaldemocraten krijgen de voltallige gemeenteraad achter zich voor opening van de terrassen per 1 juni. Iris Vrolijks (PvdA): “Niet alleen om de ondernemers te ondersteunen, maar nog meer om ervoor te zorgen dat mensen in de horeca, de afwasser, de kok, de barman, de bediening en hun leveranciers, hun baan en dus ook een zeker inkomen behouden. Sluiting van de horeca is hard aangekomen bij de ondernemers.”

Er klinken ook geluiden om de precariobelasting te schrappen en Handhaving op te dragen geen boetes uit te schrijven. Daar heeft de wethouder wel oren naar, maar keiharde toezeggingen komen er niet.

Evers: “Natuurlijk zijn we gebonden aan verleende afstand met tafeltjes, zoals het kabinet heeft voorgeschreven. Het college is met de horeca oplossingen aan het zoeken om verruimingen toe te staan. Dat Handhaving boetes niet lichtvaardig moet uitschrijven en eerst behoorlijk moet waarschuwen, dat is een gegeven grootheid bij behoorlijk bestuur. Maar aan de andere kant, als je een paar keer gewaarschuwd bent, dan moet dat ook tot de mogelijkheden behoren.”

En dan de precariorechten. Evers: “Laten we eerst eens kijken hoe we het oplossen. Ik ben van mening dat ondernemers niet moeten betalen voor iets wat ze niet krijgen, maar aan de andere kant, als we tot uitbreiding van terrasruimte komen, in goed overleg, met de naburen, dan wil ik ook niet zeggen, de precariorechten vervallen, dat gaat mij een beetje te ver. Maar als je dubbel zoveel ruimte kan gaan gebruiken dan wil ik ook niet zeggen dat je die dubbele ruimte moet gaan geven.”

Op 1 oktober wil de wethouder het beleid evalueren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *